Yoga-Meditatie De Ronde Venen

BedrijfsYoga

Yoga is van oudsher een systeem ter bevordering van lichamelijk en geestelijk welzijn. BedrijfsYoga is een praktische vorm van Yoga waarin beweging, ademhalings- en ontspanningsoefeningen centraal staan.
Normaal worden begrippen als ontspanning en activiteit altijd gescheiden van elkaar: je bent aan het ontspannen of je bent aan het werk. Yoga leert je hoe je ontspannen kunt werken en actief kunt ontspannen. Het richt zich op het herstellen van de balans tussen kracht en bewegelijkheid in het lichaam.

Yoga vergroot je concentratievermogen, het stimuleert je zelfbewustzijn, je leert een correct gebruik van de ademhaling. In de praktijk blijkt dat door Yoga lessen de kans op R.S.I., rug- nek-, schouder- en hoofdpijnklachten kleiner wordt.
Bovendien is genezing van deze klachten met Yoga mogelijk.
Tot slot leert de ervaring dat veel deelnemers aangeven Yoga te beoefenen om zich fitter en energieker te voelen en meer in balans te zijn.

Meditatie

De eisen die aan werknemers en organisaties worden gesteld worden steeds hoger. Wanneer we fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in balans zijn, kunnen we gemakkelijker onze dromen in daden omzetten. Mediteren kan ons hierbij helpen.

Uit wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring blijkt dat onze prestaties, gezondheid en welzijn op een hoger plan komen zodra we regelmatig mediteren. Bij boeddhistische monniken zijn veranderingen gemeten in de centra die de aandacht sturen.
Onderzoekers van universiteiten in de Amerikaanse staat Oregon en in Dalian (China) constateerden dat studenten die een weekje mediteerden, beter presteerden met hoofdrekenen, minder stress hadden en minder snel vermoeid raakten. Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Wisconsin-Madison ontdekten in 2007 dat mensen irrelevante informatie gemakkelijker langs zich heen laten glijden na drie maanden aandachtsmeditatie.

Ook emoties leiden de aandacht af. Mensen die mediteren leren emoties los te laten, op dezelfde manier als ze gedachten en geluiden loslaten.
Wie mediteert, helpt het brein op meerdere manieren.
Tijdens het mediteren focussen we onze aandacht. Het resultaat is dat we niet alleen ontspannen, maar vooral ook zelfbewustzijn en concentratie trainen.

Mediteren leert ons:

  • minder routinematig te werken
  • situaties helderder in te schatten
  • betere beslissingen te nemen
  • makkelijker stress te voorkomen en te verminderen

Voor verdere informatie en/of opgave ga naar pagina Contact.